Gresie rectificata

Gresie rectificata

Gresia rectificata

Gresia rectificata este de cele mai multe ori descrisa incorect si ii poate induce in eroare pe multi cumparatori. Majoritatea cred ca aceasta gresie este realizata pentru a fi montata fara rosturi, de fapt ea este o gresie care dupa ardere a fost taiata sau slefuita pentru a obtine o marime mai precisa. In timpul procesului de ardere a gresiei aceasta isi modifica dimensiune, iar variatiile de calibru/ marime pot ajunge pana la 1,5% din latura placii. Prin procesul de rectificare producatorii spera sa reduca la minim diferentele de marime de la o placa la alta.

Ceea ce ar mai trebui sa stiti este si faptul ca toti producatorii recomanda un rost minim de 1,5 mm chiar si la placile rectificate care sa absoarba presiunea si miscarile care au loc la nivelul pardoselii. Totodata daca suprafata depaseste 20 mp se recomanda impartirea spatiului in sectiuni de 4×4 metrii si sa se introduca rosturi de dilatatie. Teoretic acest rost ar trebui sa fie cam de 5mm.

La incalzirea in pardoseala, unde temperatura placilor ajunge la 30 de grade Celsius este obligatoriu sa se lase rosturi, astfel incat sa li se permita placilor sa isi mareasca volumul. Ideal ar fi sa se lase un rost de minim 2 mm.
In principiu, avand in vedere toate specificatiile producatorilor, noi recomandam montarea gresiei rectificate cu rosturi, dar daca totusi va decideti sa incercati si varianta fara rosturi ideal ar fi sa cereti garantie de la cel care va recomanda acest lucru.Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Incercam sa va reconectam la Server... Reincarcare
Nu v-am putut reconecta la Server. Va rugam accesati butonul Reincarcare. Reincarcare 🗙